Hvorfor skal alt kunne dokumenteres før det virker??

Stop med at skælde dig selv ud !

Hvordan kan det være , mange af os, starter igen og igen , eller i værste fald opgiver efter nogle uger eller måneder , på vores nye projekt sundere livsstil igen-igen ???

Hvad foregår der gang på gang  inde i vores hjerne , når der er gået en tid, og vi ligesom går i stå.  Mister motivationen, der sker ikke rigtig store forandringer mere, man har da fået det meget bedre, så det var nok ikke SÅ slemt,

Selvom vi har besluttet os for, at ændre noget i vores livsstil, falder vi ofte tilbage, falder i , fejler, slår os selv oveni, kalder os selv for “svagpisser”, “taber”, “nu gav jeg op igen”, “jeg kan da heller ikke lykkes med noget “osv.    Hårde ord !

Hvem i alverden har nogensinde lovet vi skal være fejlfrie?

Hvem går “all in” ud over Ole Henriksen?

Alle bryder vanerne ind i mellem , og hvad så ??

 

Alle nye færdigheder kræver øvelse, vedholdenhed, nytænkning, praksis, nye vaner , øve os i at blive bedre….

Alt kan læres .  Vil du spille på et instrument, kan du da heller ikke bare købe et, og så spille.  Du skal øve dig .   Det gælder også motion og bedre madvaner.

Vi skal lære nye indkøbsvaner.

Vi skal lære nye opskrifter.

Vi skal lære nye motionsvaner.

Vi skal lære nye søvnvaner.

Og ikke opgive efter 4-6 uger.

“Falder” vi i og nyder  syndig kalorieholdig, delleskabende, lysbetonet mad, skal vi ikke sige “svagpisser”, “taber”, “fiasko”, “hvad sagde jeg, jeg lykkes aldrig”

Nej vi skal nyde hver en mundfuld, og tænke godt jeg er sundere, end jeg plejer, godt jeg idag ved , hvilken mad der glæder min krop og sind. og hvilke der driller.  Tænke på at førhen var det måske dagligt, du spiste usunde madvarer, nu er det meget sjældent.   Men giv ikke op , tal pænt til dig selv og nyd maden , uanset hvor korrekt eller usund den er.  Nyd den med velbehag , og spis bedre til næste måltid.

Tænk hvis vi opgav , da vi lærte at gå… Tænk hvis vi satte os ned hver gang vi faldte, og tænkte ; “det lærer jeg aldrig”, ” jeg kan ligeså godt la være”

Tænk hvis vi opgav at læse en hel bog.  Stoppede efter 4-5 side og opgav.   Ville vi nogensinde blive bedre til noget så ?    Nej vel.

ØVELSE OG VEDHOLDENHED GØR, AT VI HELE TIDEN FORBEDRER OS .

Måske har man ofte hørt “Du duer ikke til noget”, ” Du er tyk og dum “, Du er en fiasko ” osv…   Til sidst tror man på det.    Men ville du vælge et menneske til eller fra, hvis det talte sådan til dig ??

Man vil vælge det fra, for det sårer sig indeni , at blive kritiseret af andre.  MEN OGSÅ AF DIG SELV , så tal pænt til dig selv, du gør det bedste du evner .

Bak dig selv op . Gå beslutsomt ud af den vej, du ved er sund og fornuftig, og nyd et lille bump på vejen ind i mellem , og tag ansvar igen .  Tag styringen i dit liv .  Du har kun det ene, og er den , der skaber lige netop DIT liv .Du kan, som alle andre, få det lige som DU ønsker det. hvis DU tar ansvar og tar kontrollen i DIT liv NU.

Ignorer de små bump på vejen , og beløn dig selv , når det bare kører der ud af . Søg ikke tilbage i de gamle mønstre, der var jo 100 grunde til at ændre kurs, husk det .

Motivationen mistes , når vi mister troen på at “lykkedes”.   Når vi finder den negative ævlebævle frem og nedgør os selv. Elsk jer selv.  Hvordan kan andre elske een , der for altid nedgør sig selv ?   Pas på , det kan desværre også smitte 🙂 Negative mennesker smitter, men det gør positive mennesker heldigvis også 🙂

Hvis dit barn eller din ven fejler, siger vi ofte “kom igen “, “op igen”, ” du kan godt”, “øvelse gør mester” osv

PRØV AT TALE SÅDAN TIL DIG SELV , DET VIRKER

Hvis du og din familie er rimelig fornuftig med indkøb, madlavning, motion og søvnvaner , så går verden ikke under, pga et længe fristende usundt måltid ind i mellem .

Så giv ikke op,   og start en psykisk krig med dig selv , hver gang du “fejler”, bare øv dig noget mere.   Nyd livet og alle dets goder . Men tag ansvar og tal pænt til dig selv og din krop . Du skal være i den for altid . Pas på den . Den er din allerbedste pensionsopsparing.

( Kommenter gerne)

 

imagesaegte_s-p

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor skal alt kunne dokumenteres før det virker??