Vores smukke kyst er i fare

Overspisning er et problem for mange

Hvorfor er det nemmere for nogle at smide nogle kilo , og sværere for andre??
 
Helt fra da vi levede i urtiden, er vi programmeret til at spise , når der er mad. Forskellen fra dengang  og nu er bare , at  dengang var der perioder med sult og tørke, så derfor fyldte man depoterne op , når der var tilgængelig mad.      Man havde heller ikke køleskabe og frysere til at opbevare maden i . Så de dyr der blev nedlagt, den frugt der blev plukket, de frø man fandt , de fisk man fangede blev spist til hvert et fiskeben var suttet rent.
akg158948
Vores indre fysik og psyker er ikke blevet moderniseret siden vi blev skabt .  Så vores ur-instinkt siger stadig : “spis det du ser”
Vores tarme slås desværre dagligt med moderne “mad” , tarmen ikke genkender som mad.     Vores kroppe vil stadig helst have naturlige råvarer indenbords .  Mad den genkender som næring.   Ikke e-numre, stivelsesmidler, farvestoffer, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler, parfumer mm.   Men mad som vores forfædre spiste .
I dag fristes vi overalt med mad i overflod.  Butikkerne, reklamerne , buffet’er, tv mm bugner af mad .
1461053991_2014619113333436269
Vi fristes af. ” jo mere vi køber , jo billigere er det”.          Og smider nødigt mad ud, spiser op som vi har lært hjemmefra.       Tag mindre portioner , brug mindre tallerkener, anret det smukt og nyd hver en mundfuld .    Mærk efter og stop når sulten er stillet .
2yxtybfn3g1mjl8b
Desværre snydes vi af light-ideen , i stedet for at spise naturlig mad, der nærer krop og sind, snydes mange til at spise en masse fabriksfremstillede madvarer , tarmen ikke kan genkende , og som skaber problemer i hele systemet .
Allerede i butikken fristes du .   Husk det du putter i kurven, det spiser I også .    Og det du lægger på tallerkenen, det ryger indenbords.
Det handler om viljestyrke, når der er fristelser overalt.  Hvor meget ønsker du at blive lettere, få mere energi, mindre smerter, pænere hud, bedre fordøjelse, bedre søvn, mindre stress osv.   Viljestyrken kan også trænes.  Den trænes meget om natten . vores viljestyrke til at tænke positive tanker, trives bedst efter en god nats søvn .    Så starter dagen bare bedst og de sunde valg træffes.
Viljestyrken er også den , der får os afsted til træning eller ud at gå en tur , selvom mange undskyldninger, forsøger at forhindre os i det .    Vi er skabt til bevægelse , skabt til at bruge hver en muskel i vores kroppe.
   overvaegt-en-epidemi-500x221
Vi er ikke skabt til den levevis, vi har idag .  Stillesiddende job, fritid med tv og bærbar , en mobil hvor hele verden kan styres fra med tommeltotten .    Børn ned i 4-5 års alderen går til fysieterapi, pga skader fra mobiler og spillekonsoller .    De skal ud og bevæge dem, det skal vi voksne også !
604073_10203520237309447_1741737354_n-kopi
Husk kun DU har ansvaret for eget helbred og egen lykke .  Du får det liv du vælger at leve.
80% af indlæggelser på sygehusene er livsstilsskabte sygdomme ( Rygning, inaktivitet, forkert ernæring mm)
35.000 danskerer er sygemeldte HVER DAG pga stress .  Det alene koster samfundet 8 milliarder om året .   Sund nærende mad, masser af bevægelse og dejlig søvn hjælper på det meste .    Så hvorfor ikke starte idag , lad være med at vente til endnu en mandag …..   Det har jo ikke virket længere end til torsdag alligevel .
1888571_10202704148181532_168048289_n-kopi

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores smukke kyst er i fare